Újságíró szövetségek és rejtélyes vállalatok

2017.12.16

Dr. Ilkei Csaba: Újságírók, szerkesztők, sajtómunkások XII. rész - Újságíró szövetségek és rejtélyes vállalatok a KGB nemzetközi hálójában, rivalizáló titkosszolgálatok

Czinege Lajos
Czinege Lajos

Bevezetésként emlékeztetek a sorozat korábbi részében megfogalmazott néhány gondolatra.

Az 1960-as években a BM és a HM hírszerzése (BM III/I és MNVK/2 csoportfőnökség) felismerte a magyar újságíró társadalom nyugati kapcsolataiban rejlő fokozott hírszerzési lehetőségeket, s szovjet irányítással létrehozták illetve bővítették hírszerző bázisaikat.

1964 nyarán hosszas előkészítés után Czinege Lajos honvédelmi és Benkei András belügyminiszter aláírta a HM 2. Csoportfőnökség és a BM III (Állambiztonsági) Főcsoportfőnökség szerveinek együttműködéséről szóló 002. számú szigorúan titkos parancsot, amely szabályozta az együttműködés megvalósításának módját a külföldön folytatott tevékenység feltételeinek biztosításában, az operatív és tájékoztató munkában.

Dr. Ilkei Csaba: Újságíró szövetségek és rejtélyes vállalatok a KGB nemzetközi hálójában, rivalizáló titkosszolgálatok

DR. ILKEI CSABA - Több mint 60 év dokumentumokban c. digitális könyve

Dr. Ilkei Csabaúj könyvei az interneten! INGYENESEN olvashatók.

Egy televíziós újságírót New Yorkba küldenek, ahol belügyi hírszerző és jól fizetett sajtóhivatalnok lesz az ENSZ Titkárságán. Dr. Ilkei Csaba tudományos kutató sorozata I.- XII. részében rádiósok, televíziósok, újságírók, szerkesztők, sajtómunkások és az állambiztonsági szervek titkos együttműködéséről írt.

Dr. Drábik János: Feltárjuk a trianoni gazemberségek hátterét. A Szovjetunió a cseh árulásoknak köszönheti a létét. Moszkvától Prágáig érhetett volna a sor, Leninnel, Sztálinal az élen, ha megköszönik. SOK MAGYART GYILKOLTAK LE!!!