A valódi ,,új világrend" életre kel

2017.12.18

Az Új Selyemút - 65 országot és 4,4 milliárd embert köt össze.
Tavaly kínai vállalatok 8158 szerződést írtak alá 61 országban, 150 milliárd dollár értékben.

Lovas István 2017. november 4. SPROTT MONEY - lovasistvan.hu "Ha azt akarja meglátni, miként változik gyermekei és unokái jövője, ne nézzen messzebb, mint a cikkhez mellékelt térkép. Ez az, ahol a jövő lesz - függetlenül azoktól, akik tagadják. Az Új Selyemút ("Egy Övezet Egy Út) kezdeményezés át fogja alakítani a világot, és ha a projekt 25-30 %-a kész - az elkövetkező 5-7 évben - annak hatása globálisan lesz érezhető.

A természeti erőforrások a keleti országok felé áramlanak, vagy egyszerűen
nem távoznak majd azon országokból, ahol a föld felszínére kerülnek. A globális munkaadók eltűnnek a nyugati piacokról, mivel szolgáltatásukra Keleten lesz szükség..."
A szerző, Rory Hall, minapi utazásának tanulságait is ismerteti. A pakisztáni, 26 milliós Karacsi városba érkezett Londonból.
A város a gazdasági növekedéstől lüktet. Hála az Új Selyemútnak. Amely - mármint az Új Selyemút - 65 országot és 4,4 milliárd embert köt össze.
Tavaly kínai vállalatok 8158 szerződést írtak alá 61 országban, 150 milliárd dollár értékben.
Kína kereskedelme 2016-ban az Új Selyemút országokkal 953 milliárd
dollárt ért el.
Az elkövetkező 10 évben Kína 2 billió dollárt költ az Új Selyemút infrastruktúrára. Ami pedig a legérdekesebb: nem kéri azon országokat
és vállalatokat, amelyekbe befektet, hogy fizessék vissza. Az elköltött
pénz 80 %-a az örökös kötvényt testesíti meg, és arra csak a kamatokat
kell fizetni. A tőkét soha. Ami szintén látható a térképről: Kínát nem érdekli a tengerek fölötti uralom. Sőt: tudatosan kerüli a tengereket azért, hogy elkerülje a 7-k, 8-ik és 9-ik amerikai hadiflottát, amelyek jelenleg körbeveszik az eurázsiai kontinenst. Az Egyesült Államok haditengerészete tetszés szerint hajózhat - de a lényeg most a szárazföldön történik.
Aminek keretében az első tesztvonat Kínából Londonba idén júliusba érkezett közvetlenül: húsz nappal gyorsabban, mint ahogyan a tengeren érkezett volna. "És ez nagyon is forradalmi dolog." Kína "az évszázad projektjét" próbálja
A szerző elmondja, hűs limonádét iszogat a Karacsiban lévő, még a
brit gyarmati időkből ott maradt Sind Club-ban, ahogyan maga előtt látja, amint egy másik birodalom, az amerikai birodalom "szopogatja vezetése utolsó cseppjeit". Kapcsolódó: Miért építik az új selyemutat? (origo.hu)

Közel 500 milliárd dollár értékű,  elsősorban infrastrukturális fejlesztésekkel
Kína egy új selyemutat épít, amely 65 országot, a globális lakosság közel kétharmadát, és a világ GDP-jének 40 százalékát érinti. A terv Magyarországgal is számol: a már nagyrészt kínai tulajdonban lévő pireuszi kikötőből vonaton érkeznének az áruk Európa szívébe, ezért is fontos a Belgrád-Budapest
vasútvonal felújítása. Radikálisan új gazdasági rendszer fog kiemelkedni a kapitalizmus összeomlásából (ujvilagtudat. blog)

Jeremy Rifkin politikai tanácsadó és szerző úgy véli, hogy egy szuper
internet létrehozása előhírnöke egy új gazdasági rendszernek, amely megoldja a társadalom fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásait.
Végső diadalának pillanatában a kapitalizmus a legcsodálatosabb halált
fogja megtapasztalni. Ez a meggyőződése Jeremy Rifkin politikai tanácsadónak és írónak, aki amellett érvel, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer annyira sikeressé válik a termelés költségeinek csökkentésében, hogy ez nagymértékben megteremti a hagyományos, vertikálisan integrált vállalati modell pusztulását. "Kína üzlete az üzlet. Amerikáé a háború"
RUSSIA TODAY
Míg az Egyesült Államok a háborúkra összpontosít, Kína gazdasági virágzást akar, idézi a Russia Today Gerlad Celente üzleti tanácsadót. Azt jósolja, hogy a kínai gazdaság tíz éven belül a világon a legnagyobb lesz.
"A politikusok hazudnak, de a számok nem. Nézzük meg Amerika hanyatlását és Kína előrehaladását. A trend tagadhatatlan. Amerika középosztálybeli
háztartásai az 1971. évi 61 %-ról a mai 50 %-ra zsugorodtak , míg Kínában a 2000-beli öt százalékról... a mai csaknem 35 %- ra nőttek", mondta Celente.
Kína a jövőbe fektet, mint ahogyan azt Hszi Csin-ping kínai elnök is elmondta a KKP októberi konferenciáján, és részletezte azt miként teszi, kiemelve az Új Selyemút projektet.